بیمه باربری و معرفی کلیه قوانین مرتبط با بیمه کالا

بیمه باربری از رشته های قدیمی بیمه است.این نوع بیمه در واقع می تواند جبرانی برای خسارت ها و زیان های وارده به محمولات باشد.در این مطلب سعی نموده ایم تا به معرفی انواع بیمه پرداخته و قوانین مرتبط با آنها را قید نماییم. بیمه های حمل و نقل دارای انواع بسیار گوناگون می باشند. که می توان به سه دسته زیر آن ها را تقسیم بندی نمود:
- بیمه باربری وارداتی
- بیمه باربری صادراتی
- بیمه باربری داخلی
بیمه حمل و نقل داخلی
این نوع بیمه مورد کاربرد جهت محموله هایی است که هم مبدا و هم مقصد آن ها در محدوده جغرافیایی ایران باشد. خطراتی نظیر آتش سوزی، انفجار، تصادف، واژگونی، پرت شدن از روی وسیله نقلیه، سرقت کلی محموله، خسارتهای ناشی از تخلیه و بارگیری، آبدیدگی، برخورد جسم خارجی به محموله را تحت پوشش قرار می دهد.
بیمه حمل و نقل بین المللی
محموله های وارداتی، صادراتی، ترانزیتی مشمول این نوع بیمه باربری می شوند. شرایط استاندارد این نوع بیمه شرایط استاندارد انستیتوی بیمه گران لندن شروط A- B- C یا Total Loss می باشد.
در بیمه نمودن بار شما باید از خطرات بیمه شده نیز مطلع باشید.
خطرات بیمه شده در شرایط c
آتش سوزی ، انفجار ، به گل نشستن کشتی ، غرق ، واژگونی یا از ریل خارج شدن وسیله حمل زمینی ، تصادم با اجسام خارجی ، تخلیه کالا در بند اضطراری ، زیان همگانی ، تفدیه و به دریا انداختن کالا ، سهم الشراکه بیمه گذار از زیان همگانی و هزینه های نجات.
خطرات بیمه شده در شرایط b
کلیه خطرهای بیمه شده تحت شرایط C ، به انضمام خطرهای زلزله ، آتشفشان ، صاعقه ، به دریا افتادن کالا از کشتی ، آبدیدگی از آب شور و شیرین در نتیجه ورود آب دریا ، دریاچه یا رودخانه به شناور ، وسیله حمل و زمینی ، کانیتنر و انبار کالا و تلف کلی هر بسته کامل از کالا حین بارگیری یا تخلیه از شناور.
خطرات بیمه شده در شرایط a
در این نوع بیمه کلیه خطرهایی که حین حمل محمولات را تهدید می کنند تحت پوشش قراردارند ، به جز استثنائات ذکر شده در شرایط A .
خطرهای بیمه شده در بیمه نامه های باربری داخلی :
دراین نوع بیمه معمولاً خطرهای تصادف ، تصادم وسیله نقلیه و آتش سوزی روی وسیله نقلیه بیمه می گردند .
با موافقت بیمه گر و بیمه گذار میتوان خطرهای بارگیری و تخلیه ، پرت شدن محموله از روی وسیه حمل ، سرقت ، برخورد محموله با اجسام خارجی ، زلزله ، سیل ، انفجار و صاعقه را نیز بیمه نمود.
استثائات بیمه نامه : استثنائات با شرایط b,c
عمد بیمه گذار ، کسری و فرسودگی عادی کالا خسارت ناشی از نامناسب بودن بسته بندی ، بارچینی نامناسب ، عیب ذاتی ، خسارت ناشی از تأخیر حتی اگر تأخیر در اثر وقوع خطر بیمه شده بوجود آمده باشد ، ورشکستگی مالکان ، مدیران یا اجاره کنندگان کشتی ، اعمال عمدی اشخاص ، خسارت ناشی از سلاح هائی که با انرژی اتمی کار میکنند ، عدم قابلیت دریانوردی کشتی جنگ ، جنگ داخلی ، انقلاب ، شورش ، تصرف ، ضبط ، توقیف ، مین ، اژدر یا سایر سلاح های جنگی مترو که، اعتصاب تعطیل کار ، بلوا اغتشاشات داخلی و اعمال تروریستی.
استثنائات بیمه نامه با شرط A :
استثنائات بیمه نامه با شرط A همانند استثنائات با شرط C,B است با این فرق که در شرایط A « اعمال عمدی اشخاص » جزء استثنائات قرارندارد.
استثنائات بیمه نامه باربری داخلی :
عمد بیمه گذار و کارکنان و نمایندگان وی ، فساد محموله به دلیل تأخیر در حمل ، جنگ جنگ داخلی ، انقلاب قیام ، شورش ، اعتصاب ، توقیف ، ضبط ، مصادره اموال ، واکنش های هسته ای آلودگی مربوط به تشعشعات هسته ای رادیو اکتیو ، حمل مواد منفجره ، حمل فلزات و سنگ های قیمتی و عتیقه جات ، پول و اسناد و اوراق بهادار ، آثار هنری .